Opremljanje stanovanja in dnevne sobe

Sep - 26 2015 | By

Dneva soba je prostor v našem stanovanju, v katerem preživimo največ časa. Tako moja želja, kot tudi želja skoraj vseh ostalih je ta, da bi se v svojem stanovanju počutili udobno in sproščeno, to pa je možno samo takrat, ko si stanovanje opremimo po svojih željah. Nekateri naprimer sploh ne gledajo televizije, spet drugi hočejo na steni imeti projektor, da lahko gledajo šport ali karkoli želijo v največjem možnem merilu.

Tehnične naprave v stanovanju so vsekakor dobrodošle, naprav brez katere si sam ne predstavljam bivanja v stanovanju je klimatska naprava. Ker živim v mansardi, se le-ta precej segreje v poletnih dneh in bivanje brez klime bi bilo neznosno. Nekateri imajo sami žilico za opremljanje stanovanj, sam nisem bil med njimi.

V veliko pomoč pri opremljanju bivalnih prostorov mi je bil svetovni splet. Ogledal sem si stanovanja drugih ljudi, revije in podobno. Ker imam precej edinstven okus, sem iz vsakega vira potegnil nekaj kar mi je všeč in vse to združil v celoto. Moram reči, da se v stanovanju počutim izredno udobno, prav z veseljem si ogledam kakšen film na računalniku medtem ko ležim na kavču. Spoznal sem, da precej pomembno vlogo v stanovanju igra tudi razsvetlitev. Mnogi ljudje osvetljavi ne posvečajo posebne pozornosti, vendar lahko pomeni celotno razliko. To kam pada svetloba in kam padajo sence lahko povsem spremeni prostoro. Svetila sem kupoval pri eni izmed slovenskih spletnih trgovin namenjenih posebej le-tem. Je že res, da so bila svetila malce dražja, vendar rad kupujem kvalitetno in mi ni žal.

Pomagal pa sem si tudi s portali kot so Bolha in podobni, ker imam precej specifičen okus sem iskal bolj starinsko pohištvo. Replike se da kupiti v trgovinah, vendar sam hočem avtentično pohištvo, zato sem se obrnil na stran, kjer ljudje prodajajo rabljene stvari.

Kot vidite je lahko opremljanje stanovanja precej zabavno, a obenem tudi naporno. Vsekakor si vzemite čas in v opremljanju uživajte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.