Vodič za nakup popolne pisalne mize za vsak dom

Jul - 20 2017 | By

Mize so del našega vsakdana kamorkoli gremo, pa naj bodo to jedilne, pisarniške, računalniške ali pisalne. Iskanje popolne pisalne mize je pravi napor, saj moramo izbrati med različnimi tipi, stili in dimenzijami. Element mora dosegati standarde funkcionalnosti, a mora biti vseeno vizualno privlačen. Večina izdelkov za pisanje je manjših izvedb z ravno površino, na kateri lahko pišemo na računalnik ali na roke, a imajo malo preostalega prostora za odlaganje. Vsak element morate tako dopolniti bodisi z nizkim ali polvisokim predalnikom, bodisi s policami.

Različne oblike in funkcionalnosti

Pisalne mize so na voljo v različnih oblikah in funkcionalnostih. Izbirate lahko med klasično manjšo izvedbo brez predalnika ali polic, obliko črke L z obilo odlagalne površine, masivno direktorsko različico, klasično računalniško mizo ter med dvižno oziroma multifunkcionalno različico. Izbiro vrste mize prilagodite samemu prostoru in vaši potrebi po odlagalni površini. V kolikor imate manjšo sobo, izberite daljšo in večjo izvedbo, v kolikor imate velik prostor pa si privoščite večjo in masivnejšo različico. Razmislite tudi o predalih, predalnikih in policah.

Miza za tajnico ali za direktorja?

Obliko elementa prilagodite vaši potrebi in samemu prostoru. Pisalne mize za tajnice so namenjene manjšim in ožjim prostorom, medtem, ko so masivne direktorske namenjene velikim odprtim sobam. Elementi v obliki črke L vam zagotavljajo dovolj prostora za računalnik in pisanje ter so lahko nameščene kamorkoli v prostoru, predvsem pa v kotih. Različni predalniki in police poskrbijo za odlično odlagalno površino za vse vaše drobnarije. Vanje lahko spravite tudi dragocenosti, saj se predali ponavadi zaklenejo.

Dodatni nasveti za nakup

Pred nakupom narišite načrt sobe in razporeditev posameznih elementov v njej. Dopuščati si morate dovolj prostora za nemoteno gibanje, brez izogibanja posameznemu delu pohištva. Izberite čisti dizajn in svetlejše odtenke, saj boste tako manj pogosto brisali prah. Površina naj ne bo odsevna, saj vas bo to med delom motilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.