Vgradne omare za estetsko izkoriščanje prostora

Oct - 28 2016 | By

Cene nepremičnin nas pogosto prisilijo v nakup manj prostornih stanovanj, kot bi si želeli, prav tako pa velja dejstvo, da niti v največjih hišah ni nikoli dovolj prostora za shranjevanje. Zdi se, da več prostora, kot ga imamo, več ga zapolnimo. In če je enako tudi pri vas doma, potem vsekakor velja razmisliti o nakupu vgradne omare, ki vam bo omogočila kar največji izkoristek, hkrati pa bo estetskega videza.

Prednosti vgradne omare

Vgradne omare so bile nekoč značilne za garderobno sobo, spalnico in predsobo, saj smo vanje večinoma shranjevali oblačila in včasih kak športni rekvizit, zadnja leta pa so vse bolj pogoste tudi v drugih prostorih. Prav nam pridejo povsod, kjer imamo v višino neizkoriščen prostor, ki bi ga lahko zapolnili. Tako niso danes nič nenavadnega vgradne omare v otroških sobah, da imajo v njih lahko spravljena vsa otroška oblačila, posteljnino, športne pripomočke in igrače. Najdejo se v sodobnih kuhinjah, kjer pogosto nadomeščajo shrambo – na nižjih policah imamo vsakdanjo špecerijo, visoko pod stropom pa je lahko ozimnica oziroma vse tisto, kar smo vkuhali z domačega vrta. Tudi vgradna omara v kopalnici ni nič nenavadnega – z njo pridobimo obilo prostora za vse kozmetične potrebščine in brisače.
Vgradne omare se obnesejo predvsem zato, ker izkoristijo celoten prostor po vertikali, saj segajo vse do stropa. Prav tako je priročno, da nam nudijo izjemno razgibano notranjo razporeditev. V njih so lahko predali, police, izvlečne police, košare, drog za obešalnike … Popolnoma jih torej lahko prilagodite njihovi vsebini oziroma namembnosti glede na prostor, kjer se bodo uporabljale.

Videz vgradne omare

Ker segajo vgradne omare vse do stropa, so lahko v manjših prostorih videti kar nekoliko »grozeče«, če se odločimo za temnejše barve. Prav zaradi tega se priporoča, da naj bodo vgradne omare predvsem v beli barvi, ki ne bo pripomogla k občutku utesnjenosti, v najmanjših prostorih pa naj bodo drsna vrata oblečena v zrcalo. Vgradne omare v spalnici, otroški sobi, kuhinji ali dnevni sobi pa pogosto skrbijo tudi za poseben videz, saj so drsna vrata lahko opremljena s posebno dekoracijo oziroma poslikavo. Tako vnesemo v prostor več svežine in igrivosti oziroma videz vgradne omare uskladimo s stilom preostalega pohištva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *