Udobna kopalnica v našem domu

Oct - 17 2016 | By

Ko se določimo za prenovo kopalnice, in kopalniške opreme imamo na voljo ogromno možnosti in inovativnih idej. Kopalnico lahko spremenimo v čudovit prostor dovršen v veliko podrobnostih, pri tem pa nam je v pomoč različna kopalniška oprema in dodatki. Kopalniško pohištvo in umivalniki lahko odražajo stil opreme celotnega stanovanja. Ob enem pa lahko iz kopalnice naredimo prostor v katerem se lahko sprostimo in odpravimo stres in utrujenost. To dosežemo z dobro izbiro tuša in masažne kadi.

Tudi v velikih stanovanjih se kopalnici nameni premalo prostora, saj bi kopalnica morala biti ambient, v katerem se počutimo dobro. Ko opremljamo kopalnico moramo čim več pozornosti nameniti izbiri sanitarne opreme in izbiri materialov. Kopalnica mora biti udobna in funkcionalna. Kopalniški elementi morajo bit enostavni za vzdrževanje higiene, morajo biti dovolj trpežni, varni, hkrati pa tudi estetski in oblikovani tako, da nam je čim bolj udobno. Pomembna pa je tudi barva, katero izberemo.

Pri kopalnici pa je pomembna tudi pravilna lega glede ostale prostore v stanovanju. Če je stanovanje majhno moramo biti previdni, da je vhod v kopalnico iz predsobe, da jo lahko uporabljajo vsi člani družine. Če imamo možnost, kopalnico oddaljimo čim dalj od dnevne sobe in spalnic, saj je lahko šum vode zelo moteč in neprijeten.

Ko razporejamo kopalniško opremo moramo biti predvsem pozorni na to, da zagotovimo svobodo gibanje, zlasti pred umivalnikom. Če kopalnico uporablja več oseb hkrati, pa moramo biti pozorni tudi na to, ali lahko vstopimo v tuš kabino, medtem, ko se drugi umiva. Materiali iz katerih so izdelani kopalniški elementi morajo biti odporni na vodo, soparo in temperaturne razlike.

Za tla in stene se najpogosteje uporabljajo keramične ploščice, saj les ni tako primeren. Včasih pa se uporablja tudi kamen. Ta je lahko naraven ali pa tudi umeten. Za luksuzne kopalnice pa je uporabljen tudi marmor in granit.

Ker doma preživimo velik del svojega življenja, moramo pri opremljanju in prenovi paziti, da izberemo materiale, ki nam najbolj odgovarjajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *