Tipi električnih naprav za ogrevanje

May - 02 2015 | By

Ogrevanje naših bivalnih prostorov z elektriko postaja vedno bol popularno, v preteklosti je veljalo, da naj bi električno ogrevanje bilo eno izmed najdražji, a že dolgo ni tako. Proizvajalci ogrevalne opreme vedno stremijo k napredku, ta pa se kaže tudi v varčnosti naprav za ogrevanje, ki zadnja leta porabijo vedno manj energije za svoje delo.

Če izbirate med napravami, ki prostore ogrevajo s pomočjo električne energije imate na voljo kar nekaj različnih produktov, v današnjem članku bomo govorili predvsem o električni radiatorjih ter pa IR panelih. IR paneli so sploh vedno bolj popularni, saj je toplota, ki jo oddajajo res edinstvena, podobna pa je toploti sončnih žarkov. Infrardeča toplota prodira skozi naše telo, na to pa ima tudi zelo pozitiven vpliv. Prednost IR panelov pred običajnimi radiatorji je kar nekaj. Prostor ogrejejo zelo hitro, celoten čas pa v prostoru zahvaljujoč termostatom vzdržujejo konstantno temperaturo. Ker so tanki zavzamejo tudi manj prostora, kar je še posebej primerno za stanovanja ali manjše hiše.

Ti paneli so tudi zelo estetsko oblikovani in zato dobro dopolnijo vsak prostor. Ogrevanje na tak način spada med cenejše načine ogrevanja z električno energijo. Potem pa imamo tu še električne radiatorje. Električni radiatorji so na trgu prisotni že kar nekaj časa, prve naprave so za svoje delovanje porabile ogromne količine električne energije, zato so bile pri uporabnikih precej nepriljubljene, današnji modeli pa prostore ogrejejo zelo hitro za malo denarja. Prednost električnih radiatorjev je vsekakor prenosljivost, za delovanje pa je potrebna samo električna energija. Radiator enostavno pripeljemo v prostor, priključimo na električno omrežje, ta pa že ogreva prostor. Vsi električni radiatorji imajo tudi učinkovita varovala proti pregrevanju, zato vam ni potrebno skrbeti, tudi če radiator pozabite ugasniti čez noč Nekateri radiatorji so opremljeni tudi s timerji in stikali, ki poskrbijo za samodejen vklop, tako lahko prostore ogrevate tudi takrat, ko vas ni doma. Če ste na primer čez dan v službi lahko nastavite radiator tako, da bo prostor ravno prav ogret, ko pridete domov. Električni stenski radiator pa ne bo samo opravljal svoje naloge, temveč bo lepo dopolnil tudi vaš bivalni prostor.

Električne naprave, ki ogrevajo prostor so cenovno ugodne, ponudbo pa si lahko ogledate v kateri izmed trgovin, ki so specializirani za ogrevalne ali pa hladilne elemente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.