Stretch hood folije za palete

Dec - 17 2020 | By

Če želite oviti palete, jih zaščititi ter izdelke na njih pripraviti na transport ali skladiščenje, imate v ta namen na voljo različne folije. Zagotovo pa boste to najlažje storili s pomočjo termoskrčljive stretch hood folije za palete, saj je slednja zasnovana prav v ta namen. Zaradi tega se za zaščito palet odlično obnese ter omogoča lažji in hitrejši pakirni proces. Poleg tega pa je dobavljiva tudi v obliki rokava, ki omogoča še bolj optimalno izrabo časa pri pakiranju.

Stretch hood folija za palete

Optimalna izbira za ovijanje palet

Zakaj so stretch hood folije za palete tako zelo učinkovite in uporabne pri pakiranju palet? Vanje namreč lahko palete enostavno ovijete, saj gre za dobro raztegljive oziroma zelo elastične folije, ki omogočajo hitro in preprosto uporabo. Zaradi tega predstavljajo optimalno izbiro za ovijanje palet, saj:

  • omogoča zelo hitro pakiranje oziroma skrajša postopek ovijanja palet in njihovo pripravo na transport ali skladiščenje,
  • gre za zelo raztegljiv material, ki se dobro prilagodi obliki izdelkov na paleti,
  • je termoskrčljiva, zaradi česar se po namestitvi izdelkov na paleti avtomatsko skrči ter tako popolnoma oprime ter tako poskrbi za večjo stabilnost palet,
  • je folija lahko oblikovana tudi kot rokav, zaradi česar je njena uporaba še lažja,
  • izdelke na paletah odlično zaščiti,
  • učinkovito preprečuje možnost razsutja tovora,
  • tovor zaščiti pred prahom, vlago, umazanijo, smetmi in drugimi zunanjimi dejavniki,
  • gre za stroškovno ekonomično rešitev za pakiranje, ki se vam jo splača izbrati tudi s finančnega vidika.

Številni nameni uporabe

Uporablja se lahko pri pakiranju najrazličnejših izdelkov, ki jih shranjujemo ali prevažamo na paletah. K temu spada gradbeni material vseh vrst, bela tehnika, pa tudi številni drugi izdelki, kot so na primer pločevinke ali plastenke pijač. Pogosto se uporablja tudi v kemični industriji.

Različne možnosti

Folija je na voljo v različnih dimenzijah, ki so prilagojene standardnim velikostim palet. Prav tako pa je na voljo tudi v različnih debelinah, ki jih lahko prilagodite temu, za kakšne izdelke gre. Nekatere vrste imajo tudi UV zaščito, zaradi česar so primerne tudi za shranjevanje toplotno občutljivih izdelkov ali za shranjevanje na prostem.