Stenski grelnik za kopalnico – super izbira!

May - 14 2022 | By

Stenski grelnik za kopalnico predstavlja super priročno izbiro. V kolikor iščete radiator, ki bi zasedel malo prostora, a bil hkrati učinkovit, je tak model točno tisto, kar iščete. Sama globina takšnega radiatorja je namreč minimalna, torej je zelo tanek in po montaži nikakor ne bo moteč. Montirate ga namreč lahko na katero koli steno, tudi nad kakšen kopalniški element ali kam drugam – kjer imate za to pač prostor.

Kako poteka montaža?

Pred odločitvijo za določen način ogrevanja se je smiselno pozanimati, kako poteka sam priklop oziroma namestitev takšnega grelnika oziroma sistema ogrevanja. Nekateri sistemi ogrevanja namreč zahtevajo veliko instalacij in celo gradbenih del, a za stenski grelnik za kopalnico to na srečo ne velja. Slednji namreč deluje s pomočjo električne energije, kar omogoča nadvse enostaven priklop:

  • priklop opravite na obstoječo električno napeljavo,
  • za priklop potrebujete zgolj bližino električne vtičnice,
  • pred priklopom morate poskrbeti še za montažo na steno, ki ni zahtevna in jo opravite s pomočjo v ta namen priloženih stenskih konzol, ki jih pritrdite na steno, nato pa nanje pritrdite še sam radiator,
  • ko električni radiator montirate na steno in ga priklopite v električno vtičnico, ga lahko že takoj začnete tudi uporabljati, zato vam vse skupaj – od nakupa do priklopa, ne bo vzelo veliko časa.

Kako poteka uporaba?

električni radiator

Sama uporaba pa je še bolj enostavna kot montaža! Stenski grelnik za kopalnico je namreč zasnovan tako, da ga je kar se da enostavno uporabljati, zato boste z njim zagotovo več kot zadovoljni. Navdušil vas bo s kakovostnim termostatom oziroma uporabniškim vmesnikom, s pomočjo katerega lahko na preprost način nastavite jakost oziroma stopnjo gretja ali želeno temperaturo. To pa je tudi vse, kar morate storiti, da izbrani model električnega radiatorja začne ogrevati prostor. Nato vam niti čakati ne bo treba predolgo časa, saj takšen radiator deluje izjemno hitro, zato bo prostor tik tak ogret na želeno temperaturo.

Kakšna je cena takšnega električnega radiatorja?

Čeprav takšen stenski grelnik za kopalnico omogoča zelo veliko, je enostaven za priklop ter uporabo ter učinkovit pri delovanju, pa je najbolje pri njem prav to, da kljub temu nikakor ni drag – cena enega takšnega radiatorja namreč nikakor ni visoka. Cene se sicer od modela do modela nekoliko razlikujejo in so odvisne tako od proizvajalca kot od moči in drugih lastnosti, za katere se odločite, vendar pa gre glede na stroške začetne investicije še vedno za enega najcenejših načinov ogrevanja.