Spomladansko razstrupljanje telesa

Mar - 16 2021 | By

V spomladanskem času se še bolj zavedamo, kako pomembno je razstrupljanje telesa. Pozimi se namreč običajno manj gibamo, več presedimo in jemo bolj mastno in manj zdravo hrano. Pojemo tudi manj sadja in zelenjave, ker je mraz, pa marsikdo tudi pije manj, saj ni tako žejen kot poleti. Vse to pa se pozna tudi na našem telesu in tudi počutju. Zato je prav, da v tem pomladanskem času naredimo nekaj zase in za svoje telo. Da se začnemo več gibati in da poskrbimo tudi za bolj zdravo prehrano.

razstrupljanje telesa
https://www.holistic.si/razstrupljanje-telesa/

Katera hrana ima očiščevalne učinke?

Spomladi marsikdo nabira regrat za solato, saj je ta dobrega okusa, a hkrati ima na naše telo tudi očiščevalni učinek. Torej gre za perfektno pomladansko živilo, paziti je treba le, kje ga nabiramo – pomembno je, da ga nabiramo tam, kjer travnik ni onesnažen s pesticidi ali drugimi škodljivimi snovmi.

Poleg regrata pa imajo na naše telo očiščevalne učinke tudi druge rastline, recimo mlade koprive, iz katerih si lahko pripravimo juho, jih naredimo kot prilogo na način špinače ali pa si jih skuhamo v čaju. Zelo očiščevalno na naše telo delujejo tudi šparglji, ki predstavljajo še eno sezonsko zelenjavo v tem času, kot bi narava sama vedela, da je pomlad čas za razstrupljanje telesa.

Ne pozabite na tekočino!

Če želite poskrbeti za razstrupljanje telesa, pa ni pomembna le hrana, ki jo zaužijete, ampak tudi tekočina. Nujno je treba poskrbeti za to, da popijete dovolj tekočine. Najbolje je piti vodo, dobro izbiro pa predstavlja tudi zeleni čaj ali kakšen zeliščni čaj. Kdaj pa kdaj si lahko pripravimo tudi kakšen zeleni smoothie iz listne zelenjave, ki mu lahko dodamo tudi dodatke, ki bodo še bolj učinkovito poskrbeli za to, da svoje telo res dobro očistimo vseh toksinov, nepotrebnih maščob in vsega ostalega. Kakšne dodatke bi lahko dodali v vaš smoothie ali pa jih uvrstili k svoji prehrani, si lahko preberete na spletni strani holistic.si, kjer vas čaka veliko nasvetov o prehrani, dobrem počutju in zdravju.