S kvalitetno izdelavo fasade do kvalitetnega bivanja

Sep - 17 2016 | By

Želite, da bi bil vaš dom energetsko bolj učinkovit? Potem bi bilo dobro, da razmislite o obnovi fasade. Oziroma, če ste še v procesu načrtovanja ali izgradnje vašega sanjskega doma, naj bo izdelava fasade ena izmed primarnih in najpomembnejših stvari, o katerih morate temeljito razmisliti in se ustrezno informirati.

S pravilno in kakovostno izdelavo fasade ne znižamo samo stroškov, ki jih imamo z energenti, ampak izboljšamo tudi kvaliteto bivalnega doma. Slaba izolacija nam lahko namreč povzroča kar precejšnje težave. Težave s temperaturo, ki je nestabilna in težave z vlažnostjo zraka. Ta dva problema nam sčasoma prineseta še probleme z vlago, kar pa celo škoduje našemu zdravju. Trosi plesni lahko namreč, pri vdihavanju le teh, povzročajo hude težave z dihalnimi potmi.

Če torej nočemo imeti težav z našim domom, mora biti fasada izdelana kakovostno in profesionalno. Zato to delo najraje prepustimo strokovnjakom fasaderjem, ki se ukvarjajo izključno s to dejavnostjo in so na tem področju največji specialisti. Znali vam bodo tudi svetovati, kateri materiali bodo najbolje ustrezali vašemu tipu gradnje.

Materiali, ki se najpogosteje uporabljajo za izdelavo fasade so stiropor, lamelna volna ali volnena plošča, kambipor, … Sam proces traja kar nekaj časa, saj gre za kar zahteven postopek, ki zahteva kar nekaj dela. Po navadi se najprej postavi fasadni oder, potem se zaščitijo okna, vrata, ostrešja in drugi deli stavbe. Nato lahko pričnemo z lepljenjem izolacijskih plošč in na koncu armiranje in dekoracija.

Zelo pomembno je, da je izvedba natančna in kvalitetna, materiali pa kar se da najbolj ustrezni. Le tako bomo lahko zagotovili dolgo življenjsko dobo naši fasadi, ki nas bo obvarovala pred vsemi zunanjimi vplivi, tako da bo naše bivanje prijetno in predvsem varno.

Za izdelavo vaše fasade izberite najboljše strokovnjake na tem področju. Fasaderstvo Oblak je zagotovo eno izmed najbolj znanih podjetij v Sloveniji, ki se ukvarja z obnovo in izdelavo fasad že vrsto let. Njihova storitev je uspešno preoblekla že nešteto hiš, zakaj ne bi še tvoje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *