Prednosti LED osvetljave

Sep - 01 2016 | By

Ker se v današnjem času na vsakem koraku poudarja, da je treba biti električno varčen, ne preseneča podatek, da se vedno več ljudi odloča za nakup energetsko bolj varčnih aparatov. Tudi svetila niso nobena izjema. LED svetila v vseh pogledih prekašajo klasična svetila. Odlikuje jih dolga življenjska doba, energetska učinkovitost in ekološka prijaznost.

Zmanjševanja porabe električne energije je zelo pomembna in LED svetila vam bodo pri tem zagotovo pomagala. Te namreč kar 80 odstotkov električne energije spremenijo v svetlobo, le 20 odstotkov pa se je izgubi oziroma pretvori v druge oblike energije. Če pa uporabljate klasična svetila, naj vam povemo, da se v svetlobo spremeni le 10 do 20 odstotkov energije, ostalih 90 odstotkov električne energije se pretvori v toploto. Že s tem podatkom smo vam lepo ponazorili, kako velik porabnik električne energije so klasična svetila.

Stroški klasičnih svetil so ogromni, izkupiček pa zelo majhen. Zaradi energetske potratnosti, je namreč tudi življenjska doba žarnic krajša. Klasične žarnice v povprečju delujejo približno 2000 ur, medtem ko LED žarnice dosegajo dobo tudi od 50 do 100 tisoč ur delovanja. To pomeni 11 let neprekinjenega delovanja.

So pa LED svetila tudi ekološko bolj prijazna. Za razliko od običajnih žarnic, ki vsebujejo različne materiale( živo srebro npr.), so namreč brez strupenih kemikalij. Za nameček pa jih je možno tudi 100 odstotno reciklirati. Zaradi dolge življenjske dobe, bi zmanjšali stroške izdelave in porabo materialov, ki jih porabljamo za izdelavo klasičnih žarnic.

Čeprav so LED žarnice ob nakupu nekoliko dražje, moramo v zakup vzeti vse te prednosti, ki so vam jih ravnokar našteli. Količina izkoriščene električne energije in dolga življenjska doba, bosta poskrbeli, da boste to razliko slej kot prej nadomestili, in po vrh vsega, boste tudi prihranili. Zato ne oklevajte in se odločite za LED tehnologijo še danes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *