Postopek manikire gel nohtov

Apr - 16 2019 | By

Ne glede na to, na kakšen način si želite urediti nohte, se vse začne pri samem oblikovanju nohtov in obnohtne kožice. To je osnova, brez katere zagotovo ne gre, če želite imeti lepo manikiro. Nadaljnji postopek pa je odvisen od tega, kakšen lak želiš uporabiti. Če so tvoja želja gel nohti, potem je treba pripraviti še nohtno ploskev na nanašanje gela oziroma ustrezne baze zanj. To je zelo pomembno, če želimo zagotoviti čim daljšo obstojnost manikire.

Zaradi tega ni vseeno, kakšno bazo uporabimo. Pametno je, če je ta od istega proizvajalca kot sam lak, saj bo tako vse skupaj najbolj obstojno. Prav zagotavljanje obstojnosti je namreč najpomembnejše in marsikdaj tudi najtežje. Če namreč pri manikiri naredimo kakšno napako, se bo to gotovo poznalo pri manjši obstojnosti. Če ta ni najboljša, je treba premisliti, zakaj je prišlo do težave, tako, da jo bomo lahko naslednjič odpravili.

Temu, kako se bomo lotili postopka, je tako treba res nameniti kar nekaj pozornosti, seveda pa so zelo pomembne tudi izkušnje. Saj veste, kako pravijo: vaja dela mojstra in tudi gel nohti z nekaj vaje postanejo lepši. Z vsakim poskusom bodo rezultati gotovo boljši, tako z vidika izgleda kot z vidika obstojnosti laka.

Samo nanašanje laka mora biti kar se da natančno, zato je pri tem treba imeti nekaj potrpežljivosti. Postopek mora biti izveden pravilno in precizno, pomembno pa je tudi, da vsako plast dobro utrdimo. Pri tem se uporablja UV ali LED lučka za nohte, ki poskrbi, da so gel nohti res takšni, kot morajo biti. Če boste uporabili LED lučko, boste čas utrjevanja precej skrajšali, kar vam lahko močno olajša cel postopek.

Na koncu je treba izbrati še ustrezno zaščitno oziroma zaključno plast ter poskrbeti tudi za ustrezno nego nohtov. Za to najbolje poskrbijo različna kakovostna negovalna olja, ki so namenjena tako negi nohtov kot negi rok. S tem poskrbite za popolno urejenost ter za to, da bo vaša nova manikira še bolj zasijala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.