Poskrbite za osvetlitev otroške sobe!

Jul - 17 2017 | By

Največ za dober vid svojih otrok boste naredili tako, da boste poskrbeli za dobro osvetlitev njihove sobe. Za to so idealna različna otroška svetila, ki jih bodo še posebej veseli najmlajši. Ne nudijo namreč le odlične osvetlitve, ampak so tudi simpatičnega videza. Otroke bodo navdušila s svojo zanimivo obliko in pisanimi barvami, zato jih bodo še raje uporabljali. Tako nimajo le praktične vrednosti, ampak lahko z njimi lepo polepšate otroško sobo.

Živahnost in enostavnost

Sodobna otroška svetila so izrazito barvita, saj imajo otroci radi živahnost. Nekatera med njimi so prav posebnih oblik – recimo v obliki gusarske ladje, helikopterja ali kočije. Spet druge so pisano okrašene ali je na njih kaj narisano. Med njimi so tako stropna kot namizna otroška svetila. Slednja lahko namestimo ne le na pisalno mizo, ampak tudi ob posteljo oziroma tja, kjer otrok prebira knjige. Za to namreč potrebuje dobro osvetlitev, saj sicer preveč napenja oči.

Pri tem je vsekakor pomembo, da je otrok zmožen svetilo sam prižgati in ugasniti. Stikalo mora biti enostavno za uporabo, slednja pa ne sme zahtevati preveč moči. Tako bo otrok svetilo lahko nemoteno uporabljal tudi sam, ko bo šel recimo ponoči na stranišče. To je še en razlog več, zakaj je dobro namestiti lučko tudi ob posteljo. Poleg tega pa se tako otrok uči tudi večje samostojnosti, kar je zagotovo zelo pomembno za njegov razvoj.

Otroška svetila morajo seveda ustrezati enakim standardom glede varnosti kot vsa ostala svetila, vendar je predvsem pri namiznih svetilih pomembno, v kakšnem stanju so. V otroško sobo ni dobro namestiti starih in že dotrajanih luči, pri katerih lahko pride do kratkega stika ali drugih težav. Namenimo jim raje nova in sodobna otroška svetila, ki jih bomo tako samo kot naši otroci uporabljali brez skrbi.

Kje kupiti otroška svetila?

Ko iščete luči za otroško sobo, se splača pogledati tako ponudbo otroških svetil kot tudi vseh drugih svetil. Med njimi so namreč nekatera zelo atraktivnih oblik. Po drugi strani pa so otroška svetila tako simpatična, da jih marsikdo izbere tudi za druge prostore in ne le za otroško sobo. Na spletni strani volino-svetila.si vas čaka pestra ponudba različnih svetil, med katerimi so tudi takšna, ki bodo še posebej všeč otrokom! Oglejte si ponudbo in izberite izdelke, ki bodo vas in vaše otroke najbolj navdušili!

Leave a Reply

Your email address will not be published.