Pogoste napake kupcev pri nakupu laserskega nivelirja

Mar - 03 2017 | By

Preveč funkcij samega laserskega merilnika ponavadi kupce zmede glede tega, katera naprava je najbolj primerna in katere funkcije zares potrebujemo. Če napravo potrebujemo zgolj za preprostejše projekte, potem ni potrebe, da kupujemo tistega, ki ima veliko funkcij, ki jih pravzaprav ne potrebujemo.
Nepotreben vzorec uravnavanja: Različni laserski nivelirji omogočajo različne vzorce uravnavanja – nekateri navpične, nekateri vodoravne, nekateri pa se prilegajo objektom. Kupcu mora biti jasno, katerega od teh bo za svoje delo potreboval in katerega ne, tako za trenutni projekt kot za vse ostale projekte, ki ga čakajo v prihodnosti. Če potrebujemo le eno vrsto uravnavanja, potem res ni potrebe po nakupu naprave, ki omogoča še druge načine.
Napačna barva žarka: Čeprav so zeleni laserski žarki boljši za notranjo uporabo, marsikateri kupec misli, da enako velja pri zunanji uporabi laserja. Zato mislijo, da za laser ne bo potrebno dokupiti laserskega detektorja in na koncu je njihov strošek še precej višji, kot če bi že na začetku izbrali ustrezno napravo. Zato dobro premislite, katera barva laserja je za vašo uporabo bolj primerna.
Brez možnosti pritrditve: Veliko kupcev ponavadi zanemari možnost pritrditve naprave, zato preprosto kupijo napravo zgolj glede na vrsto laserja in funkcije, ki jih naprava ponuja. Ob tem ne pomislijo na pritrditev naprave na podlago, za kar jim je kasneje še kako žal. Nekateri laserski nivelirji imajo npr. magnetno stojalo, ki se lahko pritrdi le na železno podlago. Tripod stojala so zelo uporabna tako za zunanjo kot za notranjo uporabo, nasploh pa je najbolje, da kupimo napravo, ki omogoča čim več različnih vrst podlage.
Napačna vrsta uravnavanja: Ker obstajata dva načina uravnavanja – ročni ali avtomatski, se mnogi kupci preprosto odločijo za tistega z ročnim uravnavanjem laserja in mislijo, da so s tem veliko privarčevali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.