Plise zavese

Aug - 01 2016 | By

Plise zavese so prijetna popestritev doma, pisarne ali drugega prostora.

Ker je popestritev prijetna, je za plise zavese na trgu mogoče zaznati vedno večje navdušenje. Ljudje si v prostorih kjer bivajo, počnejo razne profesionalne in prosto časne aktivnosti želijo spremembe in prijetnega bivanjskega okolja. Prijetno bivanjsko okolje je pogoj za kakovost življenja. Zavese oz. senčila od nekdaj pomembno vplivajo na kakovost bivanja in dela v prostorih. Pogled v preteklost nam razkrije, da so bile zavese nekoč drugačne kot danes. Njihova naloga je bilo predvsem zastiranje pogleda v notranjost doma. Poleg tega so zavese prijetno s koristnim omogočile estetsko izboljšavo objektov in prostorov.

Danes se zavese v svoji osnovi niso bistveno spremenile, spremenile pa so se oblike in funkcije. Sodobne zavese imajo poleg tega tudi konkurenco v nekaterih klasičnih zavesah oziroma klasičnih oblikovalskih prijemih in lastnostih. Seveda so primerne za nekatere prostore, večinoma se vseeno izbira sodobne zavese. Okusi so seveda različni, zato pa zavese velikokrat govorijo o lastniku oziroma osebi, ki je takšne zavese izbrala. Danes je izbira že tako velika, da ne preseneča dejstvo, ki govori o zmedenosti kupcev. Svoj čas so bile zavese veliko bolj preproste, izbira je bila omejena na nekaj izvedb, oblikovnih različnosti ni bilo tako veliko kot sedaj.

Plise zavese so prinesle pomembno popestritev. V prostore, pa naj si bo domove, pisarne ali druge prostore, so prinesel navdih sodobnosti. Z mnogimi oblikovnimi, barvnimi in drugimi estetskimi možnostmi so omogočile tudi čisto drugačno dojemanje in doživljanje prostora. Z barvnimi kombinacijami, ki so na voljo ne le, da spreminjamo vzdušje ampak lahko prilagajamo vse estetske lastnosti svojemu okusu. Svoj okus oziroma estetske lastnosti lahko prilagodimo izrazito svojim zahtevam ali pa razmišljamo tudi o osebah, ki bodo v prostorih poleg nas bivali, delali. Zelo pomembno je to razmišljanje za prostore in aktivnosti, ki so namenjene profesionalni aktivnosti. Oseba, ki prvič vstopi v prostor dobi skupaj z estetskimi značilnostmi določeno predstavo.
Velikokrat slednja vpliva na njegovo odločanje, razmišljanje in vse podobne aktivnosti. Kar je pri profesionalni dejavnosti zelo pomembno. Seveda ni ena barva dobra ali druga estetska značilnost enako primerna za vse primere oziroma vse prostore.

Plise zavese omogočajo kakovost bivanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.