Pisarniško pohištvo

May - 02 2015 | By

Pisarniško pohištvo v večini naših podjetij je precej enolično in zato tudi dolgočasno. Podjetja se za urejanje glavnih pisarn, torej pisarn vodstva, običajno odločajo za stilno pohištvo, ki je videti precej razkošno, pri urejanju pisarn »manj pomembnih« zaposlenih oziroma tistih, ki običajno nimajo opravka s ključnimi strankami, pa pogosto naletimo na staro in ceneno pohištvo – pogosto to niti ni iz lesa, temveč so omare in regali kar iz kovinske konstrukcije. Težava takšnega pisarniškega pohištva je predvsem v tem, da z njim ni možno ustvariti prijetnega delovnega ambienta, kar seveda vpliva na vzdušje med zaposlenimi.

V našem podjetju, ki se ukvarja z računovodstvom, smo se pred kratkim odločili za prenovo pisarn, pri čemer smo se odločili, da bomo imeli v mislih predvsem ustvarjanje prijetnega delovnega okolja. Dokumenti in številke sami po sebi namreč niso prav nič zanimivi in ne dajejo nobene topline, torej jo je potrebno ustvariti. Pri prenovi smo zato prisluhnili zaposlenim računovodjem in računovodkinjam ter ustvarili pisarne, ki so prav sveže in poživljajoče.

Pisarniško pohištvo smo dali izdelati po meri – izkazalo se je namreč, da bo pohištvo po meri precej cenejše kot nakup stilnega pohištva pri kakšnem priznanem proizvajalcu, poleg tega pa smo želeli še sodoben videz z zaobljenimi mizami, ki so medsebojno povezane v lepe linije, ne pa zgolj oglate plošče lesa. Mize smo dopolnili s predalniki in omarami za spravljanje fasciklov, pri katerim smo poskrbeli za drsna vrata. Tako je dostop do dokumentov vedno enostaven, a kadar je potrebno, se lahko živo pisane fascikle hitro skrije za drsna vrata.

Da bi bil videz še bolj prijeten, smo poskrbeli za lamelne zavese lepe barve, za pisana svetila in v vsaki pisarni še za en zanimiv dodatek: akvarij. Ribe menda pomirjajo in spočijejo oči, in kot se je izkazalo, so všeč tako zaposlenim kot strankam, ki nas obiščejo v pisarnah – pogosto pridejo precej živčne, a jih ribice takoj spravijo v dobro voljo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.