Najboljši električni kopalniški radiatorji

Jan - 20 2021 | By

Kateri električni kopalniški radiatorji so najboljši? V široki ponudbi različnih modelov se marsikdo ne znajde, zato ne ve, kateri model izbrati. Kako sploh izbrati najbolj primeren grelnik za vašo kopalnico? Na kaj paziti pri nakupu in kaj vse je treba preveriti, preden se odločimo za točno določen model? Predvsem pa: katerim proizvajalcem zaupati oziroma kateri so res zanesljivi?

Izberite ustrezno moč grelnika

Če želite izbrati grelnik za svojo kopalnico, morate najprej vedeti, kako velik je prostor. Kvadratura prostora je namreč pomemben podatek, od katerega je odvisno, kako močni električni kopalniški radiatorji pridejo v poštev za vas. Moč je namreč tista lastnost, od katere je odvisno, ali bo grelnik lahko res dobro ogrel prostor, v katerega ga boste namestili.

električni kopalniški radiator

Zato je treba najprej vedeti, kako velik je prostor, nato pa izračunati, kakšno moč grelnika potrebujete. Običajno imajo proizvajalci takšnih grelnikov na svoji spletni strani tudi posebne tabele, v katerih si lahko ogledate, kakšna moč grelnika je primerna za določeno kvadraturo. Takšne tabele lahko najdete tudi na spletni strani silenos-ogrevanje.si.

Pomembne so tudi ostale lastnosti

Poleg same moči, ki vsekakor velja za najpomembnejšo lastnost grelnika, pa so pomembne tudi vse ostale lastnosti, ki jih imajo električni kopalniški radiatorji. Poleg moči je tako najprej pametno preveriti dimenzije grelnika ter to, ali vam te ustrezajo glede na velikost prostora oziroma mesto, kamor boste grelnik montirali.

Nato preverite tudi, kako se grelnik montira oziroma kakšni načini montaže so mogoči. V bližini mesta montiranja mora biti električna vtičnica, kamor boste grelnik priklopili. Če je vaša kopalnica bolj majhna, je pomembno upoštevati tudi debelino grelnika – ta naj bo čim tanjši. Na srečo so sodobni modeli grelnikov večinoma zelo tanki in nasploh zasnovani tako, da zasedejo čim manj prostora. Seveda pa med različnimi proizvajalci in med različnimi modeli tudi na tem področju obstajajo razlike.

Zelo pomembna je seveda tudi varnost – grelnik, ki ga izberete, naj bo namenjen prav uporabi v kopalnici oziroma primeren za take vrsto uporabo. To pomeni, da morajo biti vsi električni deli dobro zaščiteni pred vlago, saj bo tako uporaba bolj varna.