Ležišča

Aug - 18 2015 | By

 

Spalni sistemi Domos ponujajo pester program izjemno kakovostnih ležišč. Vsa njihova ležišča se ponašajo z izjemnim prileganjem hrbtenici, kar je izrednega pomena, saj mora hrbtenica med spanjem ohraniti svojo naravno krivuljo. Ležišča, na voljo je več raznolikih modelov, sestavljajo HR- hladno pihana pena, spominska pena in naravni lateks. Ležišča se med seboj razlikujejo po trdoti, saj ni vsak tip ležišča primeren za vsakega človeka.  Domos ležišča so sestavljena iz 3 do 7 con, ki se optimalno prilagajajo posameznikovi obliki telesa. Kupci med drugim lahko izbirajo med ponudbo otroških in pomožnih ležišč, ki so nekoliko krajša od drugih tipov ležišč, vendar so iz enakih, kakovostnih materialov kot vsa druga ležišča.

Strankam so na voljo tudi ležišča iz lateksa in kokosa, oba materiala omogoča zračno in trše ležišče z dolgo življenjsko dobo, pri čemer pa so pri ležiščih iz lateksa pomembne tudi prevleke, saj lateks nase veže vlago. Ležišča iz spominske pene pa so tista, ki so najbolj priporočljiva za ljudi s težavami s kolki, niso pa primerna za osebe s prekomerno težo, vse, ki se močno potijo in za tiste, ki imajo raje ohlajene spalne prostore. Ležišča iz HR pene in lateksa so izjemno ortopedska, hladno pihana pena pa je odlična zaščita pred pršicami in bakterijami.

Podobne lastnosti imajo tudi ležišča iz hladno valjane pene, tudi ta zagotavljajo najvišje higienske pogoje, medtem ko so ležišča iz naravnega lateksa, tega pridobivajo iz mlečne emulzije soka drevesa kavčukovca, odlična tudi za alergike in astmatike. Ta ležišča so tudi antistatična, vendar pa lateks ni primeren za prostore z obilico vlage, za ta tip vzmetnic pa so nujne tudi kakovostne prevleke, katere preprečujejo segrevanje in nase vežejo vlago. Vse prevleke so snemljive in iz naravnih materialov, saj so polnjene z bombažem, bio volno, volno za astmatike ali alergike (t.i. termobond) idr., poleg tega imajo vse prevleke izjemno priročno zadrgo, kar še olajša snemanje in nameščanje. Ni naključje, da so številne prevleke iz volne, saj je to material, ki odlično regulira vlago in temperaturo. Pobrskajte med pestro ponudbo in izberite ležišče, ki vam bo služilo še dolgo časa in bo zadostilo vsem vašim potrebam in željam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.