Ključni dejavniki pri izbiri notranjih vrat

Feb - 26 2021 | By

Vsak dom, blok, hiša, stanovanje in druge vrste objektov vključujejo vrata. Tovrstno pohištvo ima zelo pomembno funkcijo – razmejuje prostore glede na namen uporabe. Vrata odlično poskrbijo še za intimnost prostora, ne nazadnje še za kakovostno toplotno in zvočno izolacijo.

Pri izbiri vrat se je treba najprej osredotočiti na vrsto materiala in na način odpiranja. Šele nato se posvetite estetiki. Notranja vrata po meri so odlična izbira, saj se bo takšen kos pohištva zagotovo najbolje podal na izbrano lokacijo.

Notranja vrata brez vidnih podbojev – velik trend zadnjih let

Notranja vrata po meri je storitev, ki vam jo ponujajo številni uveljavljeni proizvajalci pohištva. Ti redno sledijo trendom, zato vas nenehno presenečajo z novostmi. V zadnjih nekaj letih so postala zelo priljubljena notranja vrata brez vidnih podbojev oziroma notranja vrata s skritimi podboji.

Za takšno vrsto vrat je značilno, da imajo podboje v isti ravnini kot stena in vratna krila. Posledično so podboji lahko skriti za omet ali pa knauf. Ključna prednost se torej skriva v estetiki. Če so vrata v enaki barvi kot stena ali so prelepljena z enako tapeto, so vrata praviloma popolnoma skrita. Cena notranjih vrat s skritimi podboji se giblje nekje med 400 in 650 evri na kos.

Najpomembnejša vprašanja pri naročanju notranjih vrat po meri

Slej ko prej se mora prav vsak odločiti za notranja vrata po meri. Preden si poiščete ustreznega in cenovno dostopnega proizvajalca se vprašajte, iz kakšnega materiala naj bodo vrata; kakšno barvo ali les si želite izbrati; želite v vrata vgraditi še steklo; želite kupiti le vrata ali podboje ali želite obenem še montažo vrat; želite imeti vrata s skritimi podboji; kakšno kljuko želite imeti.

Pri izbiri tako pomembnega pohištva kot so vrata, je torej treba v prvi vrsti najprej pripraviti temeljit načrt, ki razkriva, kaj si v resnici želite. Nato sledi izbira proizvajalca, naročanje vrat po meri, izdelava, dostava in ne nazadnje še montaža za notranja vrata po meri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *