Kanalete za odvodnjavanje poslovnih površin

Jul - 12 2022 | By

Poslovne površine so navadno veliko bolj obremenjene kot zasebne površine. Poleg tega pa so poslovne površine večinoma asfaltirane, velik del pa zasedajo parkirišča. Zaradi tega so kanalete za odvodnjavanje na takšnih površinah še toliko bolj nujne, saj meteorna voda nekam mora odteči, če nočemo imeti problemov z njo.

Kakšna rešitev je najbolj primerna za poslovne površine?

Vsaka površina ima svoje zahteve. Skupno jim je to, da je treba na vsaki površini poskrbeti za to, da je odvajanje padavinske vode čim bolj učinkovito. Hkrati pa je na nekaterih površinah zelo pomemben tudi izgled takšne rešitve. To velja tudi za poslovne površine, zato je treba kanalete za odvodnjavanje takšnih površin izbrati tako, da so čim bolj funkcionalne in hkrati tudi estetsko rešujejo probleme z meteorno vodo. Pri tem je možno uporabiti vrsto raznolikih proizvodov, ki omogočajo točno vse našteto.

Kanalete za odvodnjavanje z rego

kanalete z rego

Na tistih površinah, kjer je videz in čim večja neopaznost sistema za meteorno vodo še toliko bolj pomemben kot kje drugje, dobro rešitev predstavljajo tako imenovane kanalete za odvodnjavanje z rego, ki je nanje nameščena namesto običajne rešetke. Njena glavna prednost je ta, da je veliko manj opazna od rešetke, zato takšna rešitev ustreza visokim estetskim standardom.

Seveda pa je tak sistem tudi izredno funkcionalen, pri čemer je veliko učinkovitost takšnega sistema možno zagotoviti tako, da med seboj kombinirate različne elemente – sam sistem in to, kako je možno kombinirati različne elemente med seboj, je namreč zelo prilagodljiv. Hkrati pa za veliko funkcionalnost in učinkovitost poskrbi tudi optimiziran dotok vode v samo telo kanalete, po kateri nato lahko padavinska voda nemoteno odteče naprej oziroma se na primernem mestu zlije v tla.

Rega je pri tem lahko izdelana iz pocinkanega ali nerjavečega jekla, kar omogoča dobro odpornost na zunanje dejavnike, mehanske vplive ter na korozijo. Tudi sam pokrov z rego je izredno stabilen, za kar poskrbi kakovosten material ter njegova debelina, pa tudi dodatne konstruktivne ojačitve tik pod pokrovom. Zaradi vsega naštetega rega zagotavlja zanesljivo odtekanje padavinske vode, čeravno na zunaj sam sistem skorajda ni opazen, kar je na nekaterih vrstah poslovnih površin (npr. vrtovi gostinskih lokalov) vsekakor pomembna lastnost.