Granitne stopnice

Nov - 20 2020 | By

Če bi radi uredili zunanje stopnišče, potem ga ni boljšega materiala, kot je granit. Je namreč zelo odporen in dobro prenaša zmrzal, saj skorajda ne vpija vode oziroma je vpojnost tega naravnega kamna minimalna. Granitne stopnice pa so odlična rešitev tudi v notranjosti, saj imajo dolgo življenjsko dobo, poleg tega pa so še lepe in enostavne za vzdrževanje.

Granitne stopnice - črne (Kamen-Mojster.si)
Granitne stopnice – črne (Kamen-Mojster.si)

Prednosti granita

Zakaj izbrati granitne stopnice?

Naj naštejemo nekaj njihovih prednosti, zaradi katerih so že desetletja zelo priljubljene:

  • funkcionalnost,
  • estetski in unikaten videz,
  • naravni material
  • izredna odpornost in vzdržljivost,
  • dolga življenjska doba.

Koliko stanejo granitne stopnice?

Granit je vsekakor zelo kakovosten material, ki se zelo dobro obnese kot talna ali pohodna obloga. Prav tako pa je velika prednost ta, da ga je danes možno dobiti po že zelo dostopni ceni, pri čemer imate na voljo veliko različnih vrst in vzorcev.

Izberite kakovosten material in izkušenega kamnoseka

Pri tem pa je vsekakor nadvse pomembno ne le to, da izberete kakovosten naravni kamen, ampak tudi to, kako bo ta položen. Od tega je namreč odvisno, kako boste zadovoljni s končnim izdelkom oziroma njegovim videzom in funkcionalnostjo. Polaganje mora biti izvedeno kakovostno in precizno, prav tako pa morajo biti pri njem upoštevane tudi želje stranke.

Zaradi tega za polaganje poiščite izkušenega kamnoseškega mojstra, na katerega se boste lahko res zanesli, da bo svoje delo opravil tako, kot je treba. Prav tako pa vam bo kamnoseški mojster znal svetovati tudi pri izbiri kamna, ki bi bil najbolj primeren za vaše potrebe oziroma vam bo lahko predstavil različne možnosti.

Čiščenje in vzdrževanje stopnic iz granita

Granitne stopnice ne potrebujejo kakšnega posebnega vzdrževanja, kar je še en razlog več, zakaj se jih splača izbrati. So namreč zelo odporne na obrabo, pa tudi na vse ostale dejavnike. Poleg tega pa umazanija pri granitu ostane na površini, kar pomeni, da jo iz površine lahko zlahka odstranimo brez posebnega truda. Čiščenje je tako zelo enostavno, saj stopnice vsake toliko časa le pomijemo z vlažno krpo.