Električni stenski grelnik za kopalnico

Mar - 19 2020 | By

Zakaj kupiti električni stenski grelnik za kopalnico in katerega izbrati? Na trgu je na voljo veliko različnih modelov, med katerimi lahko izbirate. Marsikdo se zaradi velike izbire kar težko odloči, kateri med njimi bi bil najbolj primeren zanj, zato se na koncu odloči predvsem na podlagi cene. A ta nikakor ne sme biti edini kriterij pri izbiri, saj se marsikdaj bolj splača za grelnik odšteti nekoliko več denarja ter izbrati bolj kvalitetnega, saj boste na dolgi rok z njim zagotovo bolj zadovoljni.

Izberite kvaliteten kopalniški radiator

Električni radiatorji so načeloma enostavni za uporabo in na prvi pogled med njimi ni velikih razlik. A to v resnici nikakor ne drži, saj se razlikujejo v številnih karakteristikah. Nekateri so veliko bolj učinkoviti kot drugi, poleg tega pa se močno razlikujejo tudi v porabi energije. Nič vam ne pomaga, če kupite še tako cenovno ugoden električni stenski grelnik za kopalnico, če pa boste nato za ogrevanje vsak mesec plačali zelo veliko, saj bo imel vaš radiator visoko porabo.

https://silenos-ogrevanje.si/izdelki/vigo-ehr/

Veliko pametneje je izbrati varčen električni radiator, saj bo tako njegova poraba nizka, vaš račun za elektriko pa tudi. Četudi boste za takšen radiator na začetku morda odšteli nekoliko več, pa boste na dolgi rok z njegovo uporabo pri ogrevanju zagotovo privarčevali. Nakup kvalitetnega električnega radiatorja za kopalnico se tako vsekakor splača.

Izberite primerno moč in dimenzije

Na kaj vse je treba paziti pri izbiri? V prvi vrsti seveda moč izbranega radiatorja ter to, koliko električne energije porabi za ogrevanje. Izbira pa mora biti prilagojena tudi velikosti prostora, kamor boste radiator namestili, zato je treba izbrati model z ustrezno močjo za določeno kvadraturo, ki jo želite ogreti. Pri tem upoštevajte tudi to, koliko prostora imate v kopalnici sploh na razpolago za namestitev oziroma montažo. Ker običajno prostora v njej ni ravno na pretek, so se tudi proizvajalci temu prilagodili, zato je večina modelov zelo ozkih in tankih, a kljub temu nadvse učinkovitih. Montirajo se na steno ter zasedejo res kar se da minimalno prostora.