Električni radijator

Mar - 10 2021 | By

Bi radi kupili električni radijator? Kakšnega izbrati in kakšen je tako pri sušenju kot ogrevanju najbolj učinkovit? Kateri proizvajalci so na tem področju najboljši in za katerega med njimi se odločiti? Kar na nekaj od teh vprašanj vam bomo skušali odgovoriti v članku, v katerem boste izvedeli, kakšen grelnik izbrati, da boste z njim lahko dobro ogrevali kopalnico in hkrati na njem tudi učinkovito sušili mokre ali vlažne brisače.

Električni radijator
Električni radijato Vigo
https://silenos-grijanje.com/

Dimenzije, način montaže in ostale značilnosti

Pred izbiro modela je treba razmisliti, kam bi ga lahko namestili. Električni radijator običajno namestimo v kopalnico, pri čemer se ga montira na steno. Koliko prostora boste potrebovali za to, je odvisno od njegovih dimenzij. Najbolje je zato najprej natančno izmeriti prostor, kamor bi ga lahko namestili, da nato lahko določite maksimalne dimenzije modela, ki bi bil primeren za vas.

Pri tem je treba upoštevati:

  • v bližini mora biti mogoč priklop na elektriko oziroma električna vtičnica,
  • mesto montaže naj bo čim bolj oddaljeno od virov vode,
  • grelnik montirajte tako, da boste imeli do njega enostaven dostop (to vam omogoča lažje upravljanje s termostatom, lažje sušenje brisač in perila …).

Pri tem je treba razmišljati ne le o širini grelnika, ampak tudi o njegovi globini – običajno je dobro, če je čim tanjši, na kar velja biti pozoren tudi pri samem nakupu. Montaža je pri večini modelov zelo enostavna: grelnik se s pomočjo stenskih konzol pritrdi na steno, kar lahko opravite kar sami. Nato grelnik le še priklopite na elektriko in to je to.

Moč je odvisna od kvadrature prostora

Električni radijator predstavlja praktičen sušilnik, ki omogoča, da bodo vlažne oziroma mokre brisače na njem hitro suhe. Enako velja tudi za mokre krpe, s katerimi brišete po tleh, mokro perilo ali kar koli drugega – vse bo na njem hitro suho. Vsekakor pa to ni njegova edina funkcija, saj bo skrbel tudi za segrevanje kopalnice na prijetno temperaturo. S tega vidika je treba izbrati ustrezno moč, ki mora biti prilagojena velikosti oziroma kvadraturi prostora.