Chia semena

Aug - 18 2020 | By

Da imajo tako zelo majhna semena tako veliko moči in blagodejnih učinkov, je skoraj neverjetno. Pa vendar je in, če doslej nismo uporabljali chia semen, je sedaj čas, da jih začnemo. Namreč, chia semena imajo veliko prednosti in blagodejnih ter učinkovitih sestavin.

Še nedolgo nazaj so nam prehranska dopolnila bila morda nedostopna. Ne samo, da nam niso bila na voljo v naši državi in smo jih tako morali naročati iz tujine, pri čemer je strošek visoko narastel, zaradi poštnine, so tudi cene bile dokaj visoke. Morda se nam zdi, da so pri nekateri izdelkih ali prehranskih dopolnilih cene še kljub veliki ponudbi visoke, pa vendar, če pomislimo, koliko dela in truda je vloženo v sleherno prehransko dopolnilo, nam bo morda cena hitro postala jasna.

Res pa je, da velikokrat cena tudi ni usodna, kar pomeni, da nam je običajno bolj pomembno zdravje in tako z veseljem odštejemo določene zneske za določene izdelke, ki so nam morda lahko močno v pomoč. Predvsem za razna prehranska dopolnila, ki so za telo zelo pomembna, saj z njihovo pomočjo v telo vnesemo manjkajoče aktivne sestavine. Za nekatera lahko celo rečemo, da ne gre za prehranska dopolnila, pač pa vsakdanjo rabo. O teh govorimo predvsem, kar so ta obliki semen. Kot so recimo chia semena, ki so odličen vir raznih učinkovin.

Pri chia semenih se zavedamo pomembnosti predvsem omega 3 in omega 9 in so tako med prehranskimi dopolnili zelo priljubljena. Niti ne gre za dopolnilo, pač pa zdravo hrano in jih lahko dodamo v razne mešanice in na razne načine. Uporaba je praviloma zelo preprosta in enostavna.

Prednost chia semen je tudi v tem, da so odličen vir beljakovin, vlaknin in mineralov. Priporočajo se predvsem istim, ki se zavedajo, kako pomembno se je zdravo in uravnoteženo prehranjevati. Prav tako so odlična tudi za športnike, vegane in vegeterijance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *